Уся правда про лазерну епіляцію: шкода і користь

#
Зміст

Існує чимало косметологічних процедур, за допомогою яких вдається позбутися зайвих волосків на різних частинах тіла. Але протягом багатьох років найбільш затребуваною залишається лазерна епіляція. Причому її дедалі частіше обирають не тільки жінки, а й представники сильної статі, які піклуються про свою зовнішність. Це багато в чому пов’язано з високою ефективністю методики. Однак існує чимало міфів про шкідливість лазерної епіляції, які змушують людей задуматися про те, робити її чи ні. Одразу варто сказати, що поява багатьох із них пов’язана з незнанням особливостей процедури. Насправді вона має чимало плюсів, проте вимагає дотримання певних рекомендацій до та після сеансу.

Лазерна епіляція — ідеально гладенька шкіра без волосся надовго

Лазерна епіляція — ідеально гладенька шкіра без волосся надовго

Вибір на користь цієї методики пояснюється низкою її переваг. Не важливо, проводиться лазерна епіляція живота або іншої ділянки тіла, клієнт зможе оцінити всі переваги процедури:

  • Тривалий результат. Пройшовши повний курс і роблячи 1-2 сеанси на рік для підтримки ефекту, людина забуває про небажані волоски на 5-10 років. Необхідна кількість процедур визначається для кожного індивідуально — багато що залежить від структури та інших особливостей волосся. У середньому для видалення 90% рослинності потрібно 8-10 сеансів, між ними робиться перерва в 4-8 тижнів.
  • Вирішення проблеми врослого волосся. Користь лазерної епіляції в тому, що вона запобігає вростанню волосків, на відміну від традиційного гоління, воскової депіляції, шугарингу.
  • Універсальність. Видалення волосся за допомогою лазерного обладнання може виконуватися на будь-якій частині тіла, включно з чутливими зонами (обличчя, пахви, бікіні).
  • Комфортність. Під час впливу лазером немає больових відчуттів. Здебільшого відчувається приємне тепло, що пов’язано з перетворенням енергії лазерного променя в теплову. 

Уже після першого сеансу вдається позбутися 20-30% небажаного волосся. Також відзначається подальше уповільнення росту, стоншення і випадання решти волосків.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Лазерна епіляція не травмує шкірні покриви і не потребує спеціальної підготовки. А гарантоване видалення зайвого волосся робить процедуру дедалі популярнішою.

Лазерна епіляція — міфи та реальність

Лазерна епіляція — міфи та реальність

В інтернеті можна знайти чимало упереджень, що лазерна епіляція є шкідливою для здоров’я. Хочемо не тільки розповісти про найпоширеніші стереотипи, а й зруйнувати їх.

  • Під час видалення волосся лазером розвиваються онкологічні захворювання. Ріст злоякісної пухлини (меланоми) можливий у тому разі, якщо шкіра зазнає надмірного впливу ультрафіолету. Однак лазерне обладнання не має жодного стосунку до УФ-випромінювання. Енергія лазера перетворюється на теплову і вибірково впливає на волосяний фолікул, абсолютно не травмуючи шкіру і не спричиняючи в ній патологічних змін.
  • Лазер може спровокувати опік. Чи небезпечний діодний лазер для шкірних покривів? Ні, він не несе ніякої загрози і не спричиняє опік шкіри. Хоча такий ризик існує, але тільки в тому разі, якщо фахівець є недостатньо кваліфікованим і не дотримується протоколу процедури. Також за 2 тижні до і після сеансу варто припинити прийом препаратів, що підвищують фоточутливість шкіри (антибіотики з групи тетрациклінів, фторхінолонів). У цей же період не рекомендується засмагати.
  • Епілювання зони бікіні лазером призводить до безпліддя. Лазерна епіляція глибокого бікіні не несе такої загрози. Світловий потік проникає на невелику глибину і досягає лише волосяних цибулин, абсолютно не порушуючи репродуктивну функцію.  
  • Після лазерного впливу волосся починає сильніше рости. Для спростування цього твердження не потрібно проводити дослідження — достатньо зробити процедуру самому або поспілкуватися з людьми, які користувалися послугами майстрів. З кожним сеансом кількість волосся на обробленій ділянці помітно зменшується, потім воно зовсім зникає. 

Також є упередження, що ця методика шкідлива для вагітних жінок і підлітків. Чим же небезпечна лазерна епіляція для них? Тут скоріше справа не в небезпеці, а в малоефективності процедури. Це пов’язано з гормональними змінами, що відбуваються в організмі в цей період.

Видалення волосся лазером — коли не можна робити

Говорячи про плюси й мінуси лазерної епіляції, варто зазначити, що процедура здебільшого має тільки переваги. До недоліків можна віднести деякі обмеження, що стають підставою для відмови в проведенні сеансів. У цьому разі людині доводиться шукати інші способи боротьби з небажаним волоссям. До таких протипоказань належать:

  • інфекції шкіри (герпес, грибкові захворювання, лишай тощо);
  • онкологічні захворювання;
  • наявність металевих імплантів в оброблюваній ділянці;
  • запальні процеси в організмі;
  • погане згортання крові;
  • аутоімунні захворювання.

За твердженням фахівців, якщо у клієнта немає проблем зі здоров’ям і він дотримується рекомендацій щодо догляду за шкірою після лазерного впливу, жодних наслідків не виникає.

Якщо після наданої інформації ви все ще зважуєте за і проти лазерної епіляції глибокого бікіні або інших зон, радимо ознайомитися з відгуками задоволених клієнтів. Також можна проконсультуватися з фахівцем, який детально розповість про косметологічну процедуру, особливості її проведення та результат.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися