Лазерна епіляція при гірсутизмі

#
Зміст

Коли мова заходить про жіночу красу, одне з найбільш неприємних явищ, з яким стикаються деякі жінки, — це гірсутизм. Попри те, що цей стан не є рідкістю, він може значно вплинути на якість життя та самооцінку тих, хто з ним стикається. За цього стану зайвий ріст волосся спостерігається в тих зонах, які зазвичай притаманні чоловікам: на щоках, підборідді, над верхньою губою, на грудях, у ділянці живота і навіть на спині. Він вказує на порушення в роботі організму і потребує лікування. Крім цього жінки відчувають жахливий дискомфорт і шукають дієві процедури з видалення волосся. Чи буде ефективною лазерна епіляція при гірсутизмі? Ви дізнаєтеся про це зі статті. 

Надмірний ріст волосся у жінок: причини та симптоми

Серед жіночих проблем цю патологію можна віднести до найбільш неприємних, оскільки темне і жорстке волосся з’являється на видимих ділянках тіла і спричиняє комплекси. Насамперед гірсутизм може розвинутися на тлі гормональних порушень, особливо за надмірного вироблення тестостерону. Також ріст волосся за чоловічим типом характерний для аденоми гіпофіза, коли відбувається надлишкове вироблення гормону його передньої частки, недостатнього рівня гормонів щитоподібної залози, дисбалансу статевих гормонів (полікістоз яєчників). Спровокувати надмірне вироблення тестостерону, що є головною причиною гірсутизму, може підвищення рівня інсуліну (цукровий діабет).

Надмірний ріст волосся у жінок: причини та симптоми

Як позбутися гормонального волосся, щоб почуватися впевнено і комфортно? Сучасна косметологія пропонує різні способи видалення небажаної рослинності — воскова епіляція, шугаринг, лазерна епіляція ніг та інших зон. Для початку розберемося, в яких ще випадках може з’явитися гірсутизм.

Інші причини гірсутизму:

  • Генетичні фактори. Стан може бути пов’язаний зі спадковістю, етнічною приналежністю;
  • Лікарські препарати. Під час приймання деяких медикаментів на основі стероїдів і андрогенів, гірсутизм може розвинутися як побічний ефект;
  • Клімактеричний період. Унаслідок серйозної перебудови ендокринної системи відбуваються фізіологічні стрибки рівня андрогенів, що спричиняє підвищене оволосіння;
  • Зайва вага. Надлишкова маса тіла нерозривно пов’язана з порушенням обмінних процесів і гормональним збоєм. До того ж, чим більше жирової тканини, тим сильніше виробляються андрогени і розвивається інсулінорезистентність, що ще більше посилює синтез чоловічих гормонів.

Волосся може почати інтенсивно рости за чоловічим типом під час вагітності. Зазвичай це не потребує лікування, оскільки після пологів, коли нормалізується гормональний фон, все стабілізується.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Симптоматика гірсутизму

Крім посиленого росту волосся в місцях, властивих чоловікам, захворювання може супроводжуватися нерегулярністю менструації, появою акне, підвищеною жирністю волосся, огрубінням голосу, збільшенням м’язової маси.

Як боротися з надмірним оволосінням

Зіткнувшись із такою проблемою, жінки одразу ставлять запитання — як мені позбутися гірсутизму? Для початку, у разі виявлення ознак патології, необхідно звернутися до лікаря, який призначить обстеження. Обов’язково проводяться лабораторні дослідження на визначення рівня андрогенів (тестостерону). Також виконується УЗД (КТ) надниркових залоз і яєчників, МРТ головного мозку.

У разі підвищення оволосіння у жінок лікування передбачає проведення антиандрогенної терапії із застосуванням відповідних препаратів, що знижують рівень чоловічих гормонів в організмі.   

Лазерна епіляція як ефективний метод естетичної корекції гірсутизму

Лазерна епіляція як ефективний метод естетичної корекції гірсутизму

Відчуваючи психологічний дискомфорт, жінки хочуть якомога швидше позбутися небажаного волосся, хоча б на видимих ділянках тіла. Станок для гоління в цьому випадку малоефективний, оскільки волосся дуже швидко відростає. Вищипування взагалі не варто розглядати з огляду на надмірне оволосіння. Шугаринг і воскову епіляцію багато хто вважає дискомфортними процедурами, особливо під час видалення волосся на чутливих ділянках (над верхньою губою, на грудях). Також нерідко після них з’являється вросле волосся.

Як же позбутися волосся на тілі у жінок, якщо традиційні методи не підходять? Найкращим розв’язанням проблеми надмірного росту волосся вважається апаратне видалення. Це дуже популярна послуга, якою можна скористатися, напевно, в будь-якому місті. Наприклад, у Києві це може бути лазерна епіляція в Комфорт Таун. Попит на процедуру пояснюється її ефективністю на шкірі будь-якого фототипу і за будь-якої кількості волосся. Також вона минає максимально комфортно для клієнта, абсолютно не спричиняючи болю і неприємних наслідків. 

Суть методики в тому, що пігмент, який міститься у волоссі (меланін), поглинає лазерний промінь і передає тепло фолікулу, який під час нагрівання повністю руйнується. Це призводить до випадіння волосся протягом 2-3 тижнів без його повторного росту. У разі проходження курсу процедур із 8-10 сеансів вдається позбутися до 90% небажаної рослинності. Для збереження гладкості шкіри рекомендується робити коригувальні процедури раз на 6 місяців. 

При гірсутизмі може знадобитися більша кількість процедур, що пов’язано зі зміною характеристик волосся і його великою кількістю. У будь-якому разі лазерна епіляція дає змогу досягти ідеальної гладкості шкіри. Однак боротьба з гірсутизмом має полягати не тільки в усуненні зовнішніх ознак, а й лікуванні захворювання. Тому не забудьте відвідати ендокринолога. 

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Лікування гірсутизму народними засобами

Нетрадиційна медицина завжди приваблювала людей своєю доступністю і багатообіцяльними результатами. Проблема надмірного росту волосся не стала винятком. Тому за цієї патології нерідко виникає запитання: «Як лікувати гірсутизм народними засобами?» В інтернеті представлено безліч порад на цю тему. Одні намагаються видаляти зайве волосся перекисом водню, інші — за допомогою соди та води, зелених волоських горіхів, ефірних олій. Однак варто розуміти, що такі засоби можуть спричинити алергію і запалення шкіри, що тільки погіршить ситуацію. Тому ми не рекомендуємо експериментувати.

Без нормалізації гормонального фону не можна назавжди позбутися небажаного волосся. А під час терапії підтримувати гладкість шкіри можна за допомогою ефективних, безпечних і перевірених методів, таких як лазерна епіляція.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися