Чи боляче робити лазерну епіляцію

#
Зміст

Боротьба з небажаним волоссям — тема, що цікавить не тільки жінок, а й чоловіків. Якщо про ефективність різних процедур можна судити за фото або шкірою знайомих, то больові відчуття під час видалення зайвих волосків стають одним із головних питань перед відвідуванням фахівця.

Сучасна косметологія пропонує різні способи боротьби з небажаною рослинністю на тілі. Однак практично всі вони супроводжуються хоч малим, але дискомфортом. Мабуть, найбільш безболісним можна назвати видалення волосся бритвою. Але за 2-3 дні волосся відростає знову, а оброблена ділянка іноді може страшенно свербіти через подразнення. Також позбутися небажаного волосся можна за допомогою воску і цукрової пасти, але такі процедури супроводжуються болем і нерідко призводять до такого неприємного явища, як вростання волосся. Найпрогресивнішою і найрезультативнішою вважається лазерна епіляція. Багато хто вибирає саме її. Але, йдучи до косметологічного центру вперше, завжди цікавляться — чи боляче видаляти волосся лазером? Ми вирішили розповісти про відчуття під час процедури, щоб ви не вагалися і могли вибрати оптимальний для вас спосіб видалення волосся.

Лазерна епіляція — комфортне й ефективне видалення волосся

Кожній людині властива індивідуальність, тому на одні й ті самі дії організм може відповідати різною реакцією. Це стосується і такої процедури, як лазерна епіляція. Фізичні відчуття під час впливу лазером безпосередньо пов’язані з больовим порогом людини. Наприклад, одні люди нормально переносять навіть перелом, а іншим стає нестерпно боляче під час порізу. Тому, щоб точно дати відповідь на запитання: «Лазерна епіляція це боляче чи ні?», — потрібно її зробити або попросити фахівця виконати кілька пробних імпульсів для оцінки відчуттів. 

Багато клієнтів відзначають, що процедура супроводжується приємним теплом і незначним поколюванням у зоні лазерного впливу. До найбільш чутливих ділянок належать пахви, зона бікіні, обличчя.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Випадки, коли клієнтам було боляче видаляти волосся за допомогою лазера, вкрай рідкісні. У косметологічних центрах застосовують професійне обладнання на кшталт діодного лазера MBT Esthetician з технологією MIX 2023 року, який оснащений потужною системою охолодження. Також майстер обов’язково використовує спеціальний гель для поліпшення ковзання маніпули по шкірі, що робить процедуру максимально комфортною. 

Лазерна епіляція — комфортне й ефективне видалення волосся

Видалення волосся лазером — гладенька шкіра без анестезії

Як показує практика, у більшості клієнтів під час процедури не виникає особливих неприємних відчуттів. Однак деякі все ж відзначають болісність під час впливу лазера. Чому може бути боляче під час лазерної епіляції? Існує кілька факторів, які впливають на відчуття:

  • Вид лазера. Спочатку для видалення волосся використовували рубіновий лазер. Однак, через низьку частоту імпульсів, сеанси тривали довго і були болісними. На зміну йому прийшов олександритовий лазер. Він показує високі результати під час боротьби із зайвим волоссям, проте підходить не для всіх фототипів шкіри. Також клієнти відзначають больові відчуття під час впливу. Найбільш ефективним, безпечним і безболісним вважається діодний лазерний апарат. Він не травмує шкіру — лазер впливає виключно на фолікул і максимально видаляє небажане волосся на будь-яких частинах тіла за досить короткий період, до того ж у будь-яку пору року. Лише за 8-10 сеансів шкіра стає ідеально гладенькою, а ефект зберігається надовго.
  • Професіоналізм майстра. Важливо, щоб процедуру виконував кваліфікований фахівець. Залежно від індивідуальних особливостей клієнта, він встановлює необхідні параметри на обладнанні (потужність імпульсу та ін.), що дає змогу уникнути опіку та інших непередбачених ситуацій.
  • Оброблювана зона. Незважаючи на комфортність процедури, лазерний вплив може бути більш відчутним у зонах, які «за замовчуванням» вважаються чутливими. Тому, коли запитують: «Чи боляче робити лазерну епіляцію глибокого бікіні?», – можна сказати, що це менш комфортно, ніж видалення волосся, наприклад, на руках. 

Вважається, що жінки стійкіше переносять епіляцію лазером, ніж чоловіки. Це пов’язано з тим, що представники сильної статі відрізняються підвищеною чутливістю до болю. Але це не заважає їм піклуватися про свою зовнішність і боротися з небажаними волосками таким способом.

Лазерне видалення волосся — забезпечте собі максимальний комфорт

Незалежно від того, буде виконуватися лазерна епіляція глибокого бікіні або іншої зони, майстри рекомендують дотримуватися деяких правил. Це дасть змогу уникнути дискомфорту навіть під час обробки чутливих ділянок.

  • За 3-4 тижні до відвідування фахівця не видаляти волосся іншими способами (шугаринг, ваксинг);
  • За 2 тижні до видалення волосків лазером не варто засмагати. За свіжої засмаги велика ймовірність отримання опіку. Це пов’язано з тим, що меланін, який знаходиться у великій кількості в шкірі після впливу ультрафіолету, буде неконтрольовано поглинати світлові потоки. Також потрібно припинити приймати антибіотики з групи тетрациклінів та інші препарати, що спричиняють підвищення чутливості до світла;
  • За 1 день до процедури необхідно видалити волосся в зоні лазерного впливу станком для гоління. Не рекомендується користуватися скрабами та косметичними засобами, що містять спирт. 
Лазерне видалення волосся — забезпечте собі максимальний комфорт

Жінкам краще робити лазерну епіляцію після завершення критичних днів. Оскільки менструація супроводжується гормональним дисбалансом, шкіра стає більш чутливою, оскільки знижується больовий поріг. Тому процедура може завдавати дискомфорту.

Тепер ви знаєте відповідь на питання — чи боляче робити лазерну епіляцію, тому легко зможете ухвалити остаточне рішення. Якщо у вас залишилися якісь побоювання — завжди можна проконсультуватися з фахівцем і позбутися сумнівів.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися