Лазерна епіляція після засмаги

#
Зміст

Видалення волосся лазером — найпопулярніша процедура апаратної косметології, що дає змогу отримати ідеально гладеньку шкіру без дискомфорту і неприємних наслідків. Проте багато дівчат забувають про те, що кінцевий результат залежить не тільки від професіоналізму майстра. Також важливо правильно підготуватися до процедури та дотримуватися рекомендацій фахівця після обробки шкіри лазером.

Особливо виникає чимало запитань про те, чи можна відвідувати солярій перед лазерною епіляцією, скільки потрібно захищати шкіру від сонця після сеансів тощо. Ми зібрали для вас корисну інформацію про те, як правильно поєднати лазерну епіляцію і засмагу, щоб ви могли насолоджуватися бездоганними результатами та піклуватися про шкіру правильно.

Епіляція лазером — засмагати чи відкласти сонячні ванни

Щоб зрозуміти зв’язок між лазерним видаленням волосся і сонцем, необхідно згадати механізм дії лазера. Світловий промінь, що випромінює апарат, цілеспрямовано впливає на меланін — природний пігмент, який міститься всередині волосини і надає їй певного відтінку. Світлова енергія перетворюється на теплову і нагріває фолікул, спричиняючи його повне руйнування. Тому ця процедура має найвищий результат у жінок із темним волоссям і світлою шкірою.

Відповідно, якщо робити лазерну епіляцію на засмаглу шкіру, то результативність процедури істотно знижується. До того ж під час обробки шкіри лазером у разі свіжої засмаги велика ймовірність отримати опік. До можливих негативних наслідків можна віднести гіперпігментацію або, навпаки, появу світлих плям через зниження пігменту в шкірі під впливом лазерного променя.

З огляду на особливості впливу світлового випромінювання фахівці рекомендують відкласти похід у солярій і на пляж за 2-4 тижні до сеансу. Також на аналогічний період необхідно захистити шкіру від сонця після видалення небажаного волосся лазером. Якщо планується лазерна епіляція верхньої губи, підборіддя та інших відкритих ділянок, то під час сильної сонячної активності обов’язково потрібно користуватися засобами з факторами захисту від UV-випромінювання.

Якщо ви зібралися йти на процедуру вперше, то обов’язково маєте запам’ятати через скільки після солярію можна робити лазерну епіляцію. Адже для досягнення максимального ефекту необхідно пройти курс, що складається з 8-10 сеансів з інтервалом 4-8 тижнів між процедурами. Тому на цей період важливо дотримуватися певних рекомендацій. 

Щоб уникнути зниження ефективності лазерної епіляції, за 2-4 тижні до візиту до фахівця варто відмовитися від використання автозасмаги, що надає шкірі бронзового відтінку. Також за 3-4 тижні до процедури не видаляти волосся іншими способами, за винятком бритви або крему для депіляції.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Чому не можна засмагати після видалення волосся лазером

Чому не можна засмагати після видалення волосся лазером

Чому засмага після лазерної епіляції є небажаною? Незважаючи на безпеку і делікатність процедури, шкіра після сеансу все ж стає схильною до подразнення. Також підвищується її чутливість до впливу сонячних променів, що збільшує ризик опіків і пошкодження шкірних покривів. Це пов’язано з тим, що фолікули продовжують руйнуватися ще близько 2-х тижнів після лазерного впливу і температура епідермісу в цей час перевищує звичайні значення. Відповідно, у разі додаткового нагрівання сонячними променями ви ризикуєте отримати опік.

Коли фахівця запитують: «Скільки не можна засмагати після лазерної епіляції?», — він не рекомендує цього робити мінімум 2 тижні після сеансу. Проте період може бути збільшений, зважаючи на стан і тип шкіри конкретного клієнта.  

Після лазерної епіляції необхідно утриматися від відвідування сауни та басейну протягом 3-х днів. Через контакт з хлорованою водою і посилене потовиділення підвищується ризик подразнення та інфікування шкіри.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Рекомендації з догляду за шкірою до і після епіляції лазером

Щоб процедури з видалення волосся були максимально результативними та комфортними, косметологи радять попередньо до них підготуватися. Ви вже знаєте, що мінімум 2 тижні не варто засмагати перед лазерною епіляцією і після неї. Також зверніть увагу на такі рекомендації:

  1. Робити процедуру через 3-7 днів після менструації. Це пов’язано з тим, що під час критичних днів у багатьох жінок підвищується больова чутливість. Тому, якщо ви володарка низького больового порогу, лазерна епіляція гомілки або іншої зони може бути болючою і дискомфортною.
  2. За 7 днів до сеансу припинити користуватися косметикою для догляду з вмістом спирту. Також слід утриматися від неї на 3-5 днів після обробки тіла лазером.
  3. За 3-5 днів до візиту до косметолога і після процедури не користуватися засобами для очищення шкіри з абразивними частинками (скрабами).
  4. За день до лазерної обробки видалити волосся станком для гоління.
  5. Якщо процедура виконується на обличчі — перед сеансом зробити демакіяж.
  6. Під час курсу лазерної епіляції не використовувати інші способи видалення небажаного волосся, включно з цукровою пастою і воском. Допускається тільки гоління тіла станком і крем для депіляції.
  7. Між сеансами користуватися зволожувальними засобами, виходячи на вулицю наносити крем з SPF 50+.

Гадаємо, ми надали достатньо інформації, щоб ви переконалися — лазер після засмаги абсолютно безпечний за умови дотримання рекомендацій фахівця. Якщо у вас є якісь сумніви або питання, ви завжди можете проконсультуватися з майстром. Він детально розповість про тонкощі процедури і нагадає про обмеження перед і після сеансів.

У будь-якому разі видалення волосся лазером є найефективнішим, безболісним і швидким способом боротьби з небажаним волоссям. З його допомогою можна досягти ідеальної гладкості шкіри на будь-якій ділянці тіла, зокрема у важкодоступних місцях і делікатних зонах. А досягнутим результатом можна насолоджуватися протягом багатьох років, витрачаючи мінімум часу на догляд і почуваючись впевнено в будь-якій ситуації. Саме тому лазерна епіляція користується популярністю не тільки у жінок, а й чоловіків.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися