Лазерна епіляція під час грудного вигодовування

#
Зміст

Під час вагітності та годування малюка грудьми жінкам доводиться помітно змінювати спосіб життя — коригувати харчування, відмовлятися від певних видів спорту, багато косметологічних процедур також опиняються під забороною. І тут виникає питання — а чи можна робити лазерну епіляцію під час ГВ? Ми вирішили приділити цьому питанню особливу увагу. Адже жінкам важливо, щоб косметологічні процедури були не тільки ефективними, а й безпечними. 

Грудне вигодовування і посилений ріст волосся — чому це відбувається

Під час вагітності та після появи дитини багато жінок відзначають активний ріст небажаних волосків навіть у місцях, де їх було видалено лазером. Основна причина такого явища — зміна рівня гормонів. Це відбувається з моменту зачаття і спостерігається під час усього періоду виношування дитини. Навіть після пологів організм не може миттєво перебудуватися назад, що пов’язано з синтезом певних гормонів, які починають вироблятися з народженням малюка.

За лактацію відповідає пролактин — він «включається в роботу» під час пологів і стимулює утворення грудного молока. В особливому емоційному зв’язку між мамою і малюком бере участь окситоцин — «гормон любові». Він не тільки підсилює материнський інстинкт, а й скорочує клітини, що оточують молочні протоки, полегшуючи відтік молока.

Головним регулятором росту волосся є андрогени — вони виробляються як у чоловіків, так і жінок. В яєчниках андрогени перетворюються на естроген, що відповідає за ріст нігтів і волосся. Під час вагітності, через підвищення його рівня, починають посилено рости небажані волоски, зокрема на підборідді, над верхньою губою, на внутрішній поверхні стегон, грудях. Причому під дією андрогенів не тільки прискорюється ріст волосся, а й змінюється його колір, товщина. Це помітно ускладнює лазерну епіляцію при ГВ.

Епіляція лазером — ефективне розв’язання проблеми небажаного волосся

Епіляція лазером — ефективне розв'язання проблеми небажаного волосся

Нині лазерна епіляція є найпрогресивнішою методикою, що дає змогу надовго позбутися волосків на будь-якій ділянці тіла. Принцип роботи лазера полягає у впливі на волосяний фолікул. Світловий промінь поглинається меланіном — пігментом, що знаходиться у волоссі. Воно починає активно нагріватися, що сприяє руйнуванню волосяних цибулин. Це зумовлює ослаблення і повне випадіння волосся без його повторної появи. 

У разі використання діодного лазера MBT Esthetician з технологією MIX 2023 року процедури дають гарний результат на шкірі будь-якого фототипу. Але особливо ефективне лазерне видалення темного волосся на світлій шкірі.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Лазерна епіляція під час годування грудьми — чому варто почекати

Косметологи радять на деякий час відкласти лазерну епіляцію мамі, яка годує груддю, з кількох причин.

Зміна гормонального фону

Більшість змін в організмі під час вагітності та під час лактації пов’язані з активністю певних гормонів. У результаті чого досить часто починає посилено рости волосся і жінки хочуть швидше його позбутися. Але через гормональну перебудову організму лазерну епіляцію під час годування груддю робити небажано. Адже волосся росте швидко і безконтрольно, що може істотно позначитися на результаті процедур. Ефективність лазерного впливу буде значно нижчою і майстер не зможе досягти повного видалення небажаної рослинності. Також через нестабільність гормонального фону велика ймовірність появи пігментних плям у відповідь на вплив лазером. Позбутися їх складніше, ніж волосся, що ставить під сумнів доцільність лазерної епіляції в цей період.

Підвищена чутливість шкіри

Під час вагітності відбувається зміна чутливості шкіри, тому вона інакше реагує на будь-які впливи, зокрема й на лазер під час ГВ. У результаті зниження больового порогу процедура спричиняє дискомфорт, навіть якщо до цього лазерна епіляція бікіні у жінок (або інших зон) минала без неприємних відчуттів. 

У разі використання сучасного лазера з потужною системою охолодження, апаратне видалення волосся є абсолютно безболісною процедурою. Чимало клієнтів відзначають лише приємне тепло в зоні лазерного впливу.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Стрес

Під час грудного вигодовування жінкам протипоказано нервувати. Адже навіть незначна стресова ситуація може стати причиною зменшення кількості молока, що негативно позначиться на якості харчування дитини. Тому косметологи кажуть, що з епіляцією після пологів краще почекати. У будь-якому разі жінки починають турбуватися про наслідки апаратного видалення волосся на здоров’я дитини, а зважаючи на підвищену чутливість шкіри, вони можуть відчувати додатковий стрес. Це призводить до зростання рівня адреналіну. Він негативно позначається на виробленні молока і синтезі гормонів, необхідних для підтримки нормального процесу лактації. 

Лазерна епіляція під час годування грудьми — чому варто почекати

Видалення волосся лазером — коли можна робити після пологів

Інформація про те, що не можна робити лазерну епіляцію під час ГВ має швидше рекомендаційний характер. Це більше пов’язано не з небезпекою процедури, а з дискомфортом і наслідками, які можуть виникнути на тлі індивідуальних особливостей жінок під час годування груддю. Також вплив лазерного випромінювання на жіночий організм у цей період недостатньо глибоко вивчений. Тому, даючи відповідь на питання: «Коли після пологів можна робити лазерну епіляцію», — косметологи радять виконувати процедури після закінчення лактації.

Розв’язанням проблеми зайвого волосся на тілі стане старий і перевірений спосіб — станок для гоління. Хоча бритва дає змогу позбутися небажаних волосків на короткий проміжок часу, вона є найдоступнішою та найбезпечнішою альтернативою в цей період. На відміну від депіляційних кремів, які можуть містити хімічні компоненти, здатні спричинити алергічну реакцію або проникнути в грудне молоко, гоління не становить таких ризиків. Саме тому багато лікарів рекомендують уникати їхнього використання під час ГВ з обережності.

Загалом, хоча немає жорстких заборон на видалення волосся лазером під час лактації, для мінімізації ризиків краще почекати з апаратним видаленням волосся до моменту, коли дитина буде повністю відлучена від грудей.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися