Що не можна робити після лазерної епіляції

#
Зміст

Лазерна епіляція — одна з найрезультативніших процедур, що дає змогу повністю видалити небажані волоски на будь-якій ділянці тіла. Також ця методика користується особливою популярністю через безболісність і безпеку для здоров’я. Проте для підтримки ефекту протягом тривалого часу, потрібно дотримуватися певних правил.

Ми вирішили розповісти про те, що не можна робити після лазерної епіляції. Ознайомившись із важливою інформацією, ви зможете уникнути неприємних наслідків і довгий час насолоджуватися ідеальною шкірою. 

Лазерне видалення волосся: основні правила догляду після сеансів

Після будь-якої косметологічної процедури шкіра потребує особливого догляду, і лазерна епіляція білої лінії живота або іншої ділянки не є винятком. Щоб клієнтам було простіше орієнтуватися в правилах, фахівці умовно поділяють їх на рекомендації та обмеження.

Рекомендації

Рекомендації після лазерної епіляції — це поради косметологів, надані з метою отримання максимального ефекту і збереження здоров’я шкіри.

Обробка шкіри

Під час видалення волосся лазером порушується гідробаланс шкірних покривів, що пов’язано з нагріванням волосяних цибулин. Відповідно, вони потребують додаткового зволоження і належної кількості поживних речовин. Для цього достатньо користуватися якісними косметичними засобами з відповідною дією. Слід вранці та ввечері наносити їх на оброблену зону, що дасть змогу шкірі швидше відновитися. Проте слід уважно дивитися на склад доглядової косметики — там не повинно бути спирту. Користуватися спиртовмісними засобами після лазерної епіляції не можна, щоб не спровокувати подразнення та надмірну сухість шкіри.

Видалення волосся

Після лазерної обробки волоски продовжують випадати ще протягом 14 днів. У цей час не рекомендується видаляти їх іншими способами (шугаринг, воскова епіляція, електроепілятор, пінцет), за винятком станка для гоління. Оскільки це може негативно позначитися на кінцевому результаті від лазерної епіляції.

Температурний режим

Незважаючи на те, що процедура видалення волосся за допомогою лазерного випромінювання абсолютно нетравматична, шкіра має відновитися. Для нормалізації метаболічних процесів у дермі, протягом кількох днів слід митися теплою водою. Під впливом гарячої води шкіра подразнюється і починає лущитися, також можуть виникнути болісні відчуття.

Протягом першої доби після процедури, за можливості, краще утриматися від будь-яких водних процедур. Водопровідна вода часто знезаражується хлором, що є фактором, який сприяє подразненню шкіри.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Взаємодія з сонячними променями

Оскільки лазерний промінь генерує світлову енергію, що переходить у теплову, то температура шкіри підвищується, внаслідок чого загострюється її чутливість. Тому під час впливу УФ-випромінювання велика ймовірність отримання опіку. У зв’язку з цим у наступні 2-3 тижні після процедури шкіру слід захищати від сонця, використовуючи SPF-засоби. Після лазерної епіляції зони бікіні або пахв у цьому питанні простіше, оскільки ці ділянки приховані від сонця. Також, на цей же час, варто відмовитися від солярію.

Обмеження

Поряд з рекомендаціями у лазерної епіляції є обмеження — це те, що робити не можна. Після відвідування майстра заборонено:

  • Видалення волосся між процедурами іншими способами, за винятком станка для гоління і спеціального крему;
  • Застосування доглядової косметики зі скрабувальними компонентами — не можна робити пілінг після лазерної епіляції протягом 7 днів після сеансу;
  • Купання у відкритих водоймах і басейні;
  • Тренування і підвищена фізична активність, що стимулюють посилене потовиділення;
  • Використання спиртовмісних тоніків і лосьйонів протягом першої доби після процедури. Якщо проводилася лазерна епіляція зони пахв — застосування дезодоранту на основі спирту.

Це лише тимчасові заходи, яких необхідно дотримуватися не тільки для отримання найкращого результату, а й власного комфорту. Після закінчення зазначених термінів ви можете спокійно повертатися до звичного життя.  

Лазерна епіляція та відпочинок біля води — чому не можна купатися

Чимало дівчат дивуються, побачивши серед правил після лазерної епіляції заборону на купання в басейні та відкритих водоймах. У першому випадку це пояснюється реакцією шкіри на хлор у вигляді подразнення і болючості. У другому — озера і річки не варто відвідувати з міркувань безпеки для здоров’я. Оскільки під час процедури руйнуються фолікули, то шкіра стає вразливою до хвороботворних мікроорганізмів, яких у відкритих водоймах чимало. 

Під час планування відпустки враховуйте дату відвідування фахівця. Відпочивати біля водойми або на морському узбережжі можна через 5-7 днів після сеансу. 

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Спорт після лазерного видалення волосся — коли можна тренуватися

До показань після лазерної епіляції належить тимчасова відмова від будь-якої фізичної активності. Зазвичай для тренувань вибирають обтислу форму, яка безпосередньо контактує з тілом. А через підвищену чутливість шкіри після лазерного впливу це може спричинити її подразнення. Також під час тренувань відбувається посилене потовиділення, що негативно позначається на стані шкіри та уповільнює її відновлення. Тому відновити тренування краще за 7 днів після відвідування майстра.

Лазерна епіляція та інтимна близькість — чи можна займатися сексом після процедур

Питання про те, чи можна після лазерної епіляції займатися коханням, зазвичай виникає під час обробки зони бікіні. Оскільки інтим так чи інакше пов’язаний з тертям, то сексуальний контакт може спричинити подразнення шкіри і появу висипань. Водночас виникає відчуття дискомфорту, що не дасть змоги отримати задоволення від процесу. Тому краще почекати з інтимною близькістю. Якщо робилося класичне бікіні — утриматися від контакту на 5-7 днів, у разі глибокого — на 2-3 тижні.

А ось фарбуватися після лазерної епіляції на обличчі можна, якщо є необхідність. Але тільки використовуйте косметику хорошої якості і робіть легкий макіяж. А щоб шкіра швидше відновилася, хоча б кілька днів не користуйтеся пудрою і тональним кремом.

На перший погляд здається, що лазерна епіляція має багато правил і обмежень після процедур. Насправді вони незначні, якщо порівнювати з результатом у вигляді гарної, гладенької шкіри на довгі роки.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися