Лазерна епіляція під час місячних

#
Зміст

Бажаючи отримати ідеально гладеньку шкіру, жінки вдаються до різних способів видалення зайвого волосся. Але більша частина дівчат вважає за краще робити епіляцію за допомогою лазерного обладнання. Це прогресивна і нешкідлива процедура, що дає змогу максимально позбутися небажаних волосків на різних ділянках тіла. Однак для досягнення високого результату слід пройти курс процедур, що складається приблизно з 8-10 сеансів з інтервалом 4-8 тижнів. Тривалість перерви залежить від особливостей організму клієнта та зони впливу. Оскільки проміжки між сеансами досить тривалі, то багатьох цікавить — чи можна робити лазерну епіляцію під час місячних?

Загалом менструація не є підставою для перенесення таких процедур. Однак, щоб процес позбавлення від волосся за допомогою лазера пройшов максимально комфортно, необхідно враховувати особливості свого організму.

Епіляція лазером під час місячних — підстав для перенесення процедури немає 

Чи справді допустиме лазерне видалення волосся на тілі під час менструації? У мережі є різна інформація про проведення сеансів у ці дні. Одні вважають, що краще відмовитися, інші впевнені — підстав для цього немає. Хіба є якийсь вплив лазерної епіляції на місячні та навпаки? Ми вирішили надати повну інформацію з цієї теми, щоб перед вами не стояла дилема.

Під час критичних днів кожна жінка відчуває різні відчуття. В одних місячні проходять майже безболісно і не завдають особливого дискомфорту. Дівчата ведуть звичайний спосіб життя і не бачать підстав у скасуванні процедури. А інші на цей період практично «виходять з ладу». Але навіть якщо ви належите до першої групи, не завадить врахувати деякі моменти:   

  • Менструація часто супроводжується болем у нижній частині живота, що пов’язано зі спазматичним скороченням матки. Також у цей період у жіночому організмі відбувається гормональна перебудова і виробляються речовини, що знижують больовий поріг. Тому, записуючись на епіляцію під час місячних, подумайте, чи будете вам комфортно у майстра?
  • Під час «жіночих» днів не заборонено виконувати апаратні процедури з видалення волосся. Але обов’язково приділіть належну увагу питанню гігієни, якщо має бути лазерна епіляція зони глибокого бікіні. На час проведення сеансу краще скористатися тампонами або менструальною чашею. Якщо ви є прихильницею прокладок — процедуру в цій зоні краще робити до або після місячних. 

Схема виконання лазерної епіляції в критичні дні аналогічна з проведенням сеансів в інший час. Але за наявності сумнівів завжди можна проконсультуватися з фахівцем. 

Якщо у жінки високий больовий поріг і вона добре почувається в день сеансу, боятися видаляти волосся лазером не варто. Процедура проходить комфортно і без шкоди для здоров’я.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Слід зауважити, що деякі жінки, навпаки, легше переносять біль саме під час менструації. А з огляду на те, що епіляція лазером є нетравматичною апаратною процедурою, що дає змогу досягти ідеальної гладкості шкіри, особливого дискомфорту не повинно бути.

Торкаючись такого делікатного питання, хочеться розвіяти всі сумніви щодо впливу лазерної епіляції на менструальний цикл. Деякі дівчата бояться, що така процедура може позначитися на репродуктивній функції, наприклад, якщо волосся видаляють у зоні бікіні. На сьогодні будь-яких підтверджень щодо негативного впливу лазерного променя на органи репродуктивної системи немає. Світловий потік, що генерується апаратом, проникає на мінімальну глибину, впливаючи лише на волосяні фолікули.

Епіляція лазером під час місячних — підстав для перенесення процедури немає 

Лазерна епіляція: ефективне видалення волосся в будь-який день місяця

Напевно, кожна дівчина вже випробувала на собі кілька способів видалення зайвих волосків на тілі. Найпростіший, але не особливо результативний — бритва. Позбутися волосся за її допомогою можна буквально одним рухом руки, але досягнутий ефект зникає вже за кілька днів. Також популярне видалення зайвих волосків воском або цукровою пастою. Однак це малоприємні процеси, які не тільки супроводжуються болем, а й можуть спровокувати вростання волосся. Саме тому жінки обирають лазерну епіляцію навіть під час місячних.

Секрет високої ефективності процедури — в принципі роботи обладнання. Лазерний промінь цілеспрямовано впливає на меланін — фарбувальний пігмент волосся, що надає йому певного кольору. Меланін перетворює світлову енергію на теплову, тим самим сприяє нагріванню і руйнуванню волосяних цибулин. Не отримуючи необхідного живлення, волосся випадає протягом 2-х тижнів, а лунки, що залишилися від волосяних цибулин, затягуються. Відповідно, волосся більше не росте.

Жінки, які зважилися на процедуру вперше, нерідко відкладають похід до майстра через сумніви щодо правильності виконання лазерної епіляції. Однак у разі вибору перевіреного косметологічного центру, де працюють кваліфіковані фахівці та використовується передове обладнання, нічого боятися не потрібно! Якщо в салоні сеанси виконують за допомогою високотехнологічного діодного лазера MBT Esthetician з технологією MIX 2023 року — можете бути впевнені в результативності та комфортності процедур. Навіть якщо проводиться лазерна епіляція бікіні під час місячних. 

Лазер на базі діода відрізняється потужною і безпечною дією. Він надійно і безболісно видаляє волосся на шкірі будь-якого фототипу і не має обмежень за сезонністю. Тож епіляцію можна проводити в будь-який період року, навіть літній.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Коли не можна робити процедуру

Ми з’ясували, що видаляти волосся лазером без остраху можна в будь-який день місяця, і місячні не є причиною відмови від проведення процедури. Однак є моменти, на які необхідно звернути увагу. Відмовитися від лазерної епіляції доведеться за наявності таких протипоказань:

  • Свіжа засмага. Гарний бронзовий відтінок — «справа рук» меланіну, який активно виробляється організмом під час впливу ультрафіолетових променів. Лазер просто не зможе сконцентруватися на конкретній ділянці — світловий потік буде розсіюватися, тим самим провокуючи отримання опіку. Тому перед процедурою не рекомендується засмагати протягом 2-х тижнів.
  • Захворювання. Причинами для відмови від лазерної епіляції є онкологічні та дерматологічні захворювання, варикозне розширення вен, інфекційні хвороби.
  • Гормональний збій. У разі гормональних порушень волосся може неконтрольовано рости, що негативно позначиться на результативності процедури. Тому епіляцію лазером не рекомендують робити за наявності ендокринних захворювань, вагітності та під час грудного вигодовування. 

Як бачимо, серед протипоказань менструації немає. Тому спокійно можна робити лазерну епіляцію перед місячними, під час і після закінчення критичних днів. Особливо, якщо у вас низька чутливість до болю і тверді наміри робити процедуру. Якщо вам важко визначитися — проконсультуйтеся з фахівцем, який детально розповість про методику та особливості її виконання.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися