Лазерна епіляція — з якого віку можна робити

#
Зміст

Незалежно від віку кожна людина хоче мати бездоганний вигляд. Однак підлітки приділяють своїй зовнішності підвищену увагу, особливо небажаним волоскам. Тому багато батьків часто задаються питанням — у якому віці можна робити лазерну епіляцію? Чи буде процедура безпечною для підлітків, чи потребує спеціальної підготовки? Ми вирішили про це розповісти.

Епіляція лазером підлітку — робити чи відмовитися від процедури

Зважаючи на нешкідливість і безпеку лазерного обладнання, клієнтами косметологічних центрів можуть бути навіть підлітки віком від 14 років. Однак варто врахувати деякі нюанси. Процедура, що проводиться молодим людям з нестабілізованим гормональним фоном, не дасть особливого ефекту. Це пов’язано з неконтрольованим ростом волосся у віці 14-16 років.

Також лазерну епіляцію підліткам недоцільно робити через зміну структури волосся в цей період. Волоски ще не досягли необхідної жорсткості, вони ще можуть бути досить тонкі та світлі, не здатні поглинути лазерний промінь. А саме в цьому полягає сенс процедури. Тому очікуваного результату не буде. 

Починати видалення небажаної рослинності лазером рекомендується за наявності жорсткого волосся темного кольору. У ньому міститься найбільша кількість меланіну — фарбувального пігменту, який поглинає світловий потік і, перетворивши його на теплову енергію, сприяє руйнуванню фолікула. Це дає змогу досягти кращого результату.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Офіційно проводити видалення волосся лазером дозволено повнолітнім людям, тобто тим, хто досяг 18-річного віку. Однак лазерна епіляція в комфорт таун може виконуватися і раніше. У цьому разі потрібне надання письмового дозволу на проведення курсу процедур від батьків або осіб, які є опікунами. Також необхідна обов’язкова присутність дорослих на першому сеансі. 

Лазерна епіляція до 18 років і старше — показання до проведення

Сучасний метод боротьби із зайвою рослинністю лазером дає змогу досить швидко і надовго отримати бездоганну шкіру без єдиного волоска. Саме цю мету переслідують клієнти, які звертаються до косметологічного центру. Однак лазерну епіляцію до 18 років і старше проводять не тільки з естетичного погляду. Вона дає змогу розв’язати низку інших проблем:

  • Надмірний ріст волосся. У підлітків і людей у зрілому віці нерідко спостерігається надмірний ріст волосся на різних ділянках тіла. Також у жінок, за надлишку чоловічих статевих гормонів, волосся може активно рости в місцях, де його не повинно бути (на обличчі, грудях, спині, внутрішній поверхні стегон). Це спричиняє дискомфорт і є показанням до епіляції, але після лікування в ендокринолога.
  • Волосся підвищеної жорсткості, яке швидко росте. Деякі люди стикаються з проблемою появи щетини практично наступного дня після його видалення станком для гоління або депіляційним кремом. Догляд за собою, в такому разі, дуже стомлює.
  • Чутлива шкіра. Шкіра підвищеної чутливості схильна до появи подразнень під час використання методів депіляції. Це змушує відмовитися від таких способів боротьби із зайвою рослинністю.
  • Вросле волосся. Лазерна епіляція в підлітковому віці та старше є розв’язанням проблеми вростання волосків і появи посттравматичної пігментації під час застосування інших методів. 

Лазерна епіляція — хороша альтернатива шугарингу і видаленню волосся воском, що супроводжуються больовими відчуттями. Лазер впливає на шкіру делікатно — клієнти відзначають лише незначне поколювання і легке тепло.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Вивчаючи питання вікових обмежень під час проведення епіляції лазером, не варто забувати про наявні протипоказання, навіть незважаючи на абсолютну безпеку процедури та її нешкідливість для здоров’я. Підставою для відмови від лазерної епіляції для дорослих і підлітків є:

  • онкологічні захворювання;
  • цукровий діабет у декомпенсації;
  • хвороби серцево-судинної системи;
  • підвищена фоточутливість;
  • герпес та інші висипання на шкірі;
  • застудні хвороби;
  • прийом антибіотиків.

У будь-якому разі перед тим, як проводять лазерну епіляцію бікіні або іншої зони, фахівець консультує клієнта. Він розповідає про особливості процедури і з’ясовує наявність можливих протипоказань для її виконання.

Лазерна епіляція до 18 років і старше — показання до проведення

Видалення волосся лазером — комфортна процедура з мінімальною підготовкою

З’ясувавши, які у лазерної епіляції вікові обмеження, також варто дізнатися про те, як правильно підготуватися до процедури, щоб вона була максимально результативною і комфортною для клієнта. 

Перед початком курсу слід виконати такі рекомендації майстра:

  • За 3-4 тижні до відвідування косметологічного центру не видаляти волосся воском, цукровою пастою або епілятором. У випадку з депіляційним кремом — його припиняють використовувати за 1 тиждень до процедури. Це пов’язано з тим, що в разі порушення волосяного стрижня, лазерний промінь не зможе його захопити. Відповідно, це негативно позначиться на результаті.
  • За 2 тижні до сеансу необхідно захищати тіло від сонячних променів (не засмагати). Під час потрапляння ультрафіолету на шкіру починає активно вироблятися меланін. Отже, за наявності свіжої засмаги (великої кількості пігменту), велика ймовірність отримання опіку.
  • За 2 тижні до лазерної епіляції припинити приймати антибіотики з групи тетрациклінів, фторхінолонів, антитромботичні засоби та препарати, що спричиняють підвищення фоточутливості шкіри.
  • За 1 день до процедури видалити волосся станком для гоління. Це необхідно для того, щоб енергія лазера була спрямована на фолікул, а не поширювалася всією довжиною стрижня, знижуючи ефективність процедури.

Гладенька шкіра для підлітків — це комфорт, упевненість і висока самооцінка. Тому лазерна епіляція, за наявності показань, може стати першою процедурою на шляху до досконалості тіла.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися