Як підготуватися до лазерної епіляції

#
Зміст

Лазерна епіляція — це ефективний метод видалення небажаного волосся, що дає змогу забути про шугаринг, гоління та інші процедури на тривалий час. Сучасне обладнання гарантує, що процедура буде швидкою, безболісною і безпечною. Усе, що потрібно зробити перед лазерною епіляцією — це правильно підготуватися.

Що заборонено робити перед процедурою

Що заборонено робити перед процедурою

Вплив діодного лазера безпечний і безболісний, але тільки в разі дотримання певних правил. З цієї причини вам необхідно знати всі табу до проведення лазерної епіляції — це допоможе уникнути неприємних наслідків.

До процедури допускаються тільки ті жінки, які дотримувалися таких рекомендацій:

  • утримання від засмаги на пляжі та в солярії за 2 тижні до епіляції;
  • припинення застосування спиртовмісних засобів і будь-якої косметики в ділянці з небажаним волоссям за 3 дні до його видалення;
  • відмова від депіляції та інших методів видалення волосків (крім бритви і крему) за 3-4 тижні до епіляції;
  • припинення прийому антибіотиків за 2 тижні до процедури;
  • відмова від вживання спиртних напоїв за добу до сеансу.

Усі перераховані заборони існують не просто так — вони допомагають підготуватися до лазерної епіляції, щоб під час проведення ви не відчували дискомфорту. Рекомендації створені з турботою про вас і ваше здоров’я.

Кожне табу має серйозну підставу. Наприклад, відмова від антибіотиків необхідна через те, що вони спричиняють підвищену чутливість шкіри. Недотримання рекомендації потенційно призведе до неприємних відчуттів під час лазерної епіляції, або навіть до опіків. Подібні наслідки виникають, якщо ви всупереч правилам перед процедурою лазерної епіляції продовжували користуватися спиртовмісною косметикою.

Вміст алкоголю в організмі підвищує чутливість шкіри, через що видалення волосся лазером стає болючим. Шугаринг та інші травматичні методи видалення волосся протипоказані тому, що вони видаляють волосинки і пошкоджують цибулину, сповільнюючи ріст волосся. Згодом лазерна епіляція не зможе забезпечити ефективний результат, тому вкрай важливо правильно підготуватися до лазерної епіляції. Щодо засмаги поговоримо нижче детальніше.

Перед першою процедурою заборони можуть здатися складними, проте дотримуватися правил досить легко. З кожним сеансом, яких потрібно від 8 до 10, дотримуватися рекомендацій буде все простіше. А на підтримувальних процедурах, які проводять 1-2 рази на рік, ви й узагалі згадуватимете шугаринг і воскову епіляцію як страшний сон.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Чому не можна засмагати

Під час видалення волосся лазером відбувається інтенсивний вплив світла на шкіру, тому на ній не повинно бути пошкоджень. За наявності свіжої засмаги ділянка з небажаним волоссям стає темнішою та чутливішою, що одночасно робить процедуру дискомфортною та менш ефективною. З цієї причини вам необхідно підготувати шкіру до лазерної епіляції, відмовившись від автозасмаги, засмаги на пляжі та відвідування солярію за 2 тижні до сеансу.

Якщо у вас вже є засмага, якій більше 2 тижнів, або ви маєте темний фототип — лазерна епіляція цілком можлива. Головна умова — волоски мають бути темнішими за відтінок шкіри.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Підготовка до епіляції після шугарингу/депіляції воском

Підготовка до епіляції після шугарингу/депіляції воском

Процедура лазерного видалення волосся полягає у впливі високої температури на цибулини, тому перед процедурою вони мають бути непошкодженими. Після шугарингу, воскової депіляції та обробки електричним епілятором корені пошкоджуються. Такі зміни суттєво впливають на ефективність видалення волосся лазером.

Щоб правильно підготувати тіло до лазерної епіляції, необхідно відмовитися від шугарингу та інших травматичних процедур на 3-4 тижні. У цей період можна користуватися тільки бритвою або спеціальним кремом для видалення небажаного волосся.

Яка має бути довжина волосся

Для проведення лазерної епіляції ніг, рук, живота та будь-якої іншої зони ми використовуємо діодний лазер MBT Esthetician з технологією MIX 2023 року випуску. Таке обладнання забезпечує комфортне проведення процедури та ефективний результат, проте вимагає від вас певної підготовки.

Діодний лазер впливає саме на корені, тому підготовка до епіляції відрізнятиметься від підготовки до шугарингу/видалення воском. Щоб процедура була успішною, необхідно за добу поголити волосся звичайною бритвою. На епіляцію потрібно приходити без щетини — це ідеальний стан для ефективної обробки лазером.

Починати епіляцію завжди краще з невеликої ділянки шкіри — перша процедура допоможе вам зрозуміти, наскільки комфортним для вас буде видалення волосся лазером. Причина в тому, що від такої процедури не варто очікувати швидкого результату — якщо ви почали, найкраще пройти повний курс і отримати в результаті ідеально гладеньку шкіру, ніж повертатися до болісної депіляції.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Інтервали між процедурами

Лазерна епіляція не може позбавити вас небажаного волосся всього за один сеанс, щоб досягти довгострокового ефекту необхідно набратися терпіння. Загальна кількість сеансів становить від 8 до 10 процедур — точна кількість залежить від індивідуальних особливостей вашого організму, фототипу, етнічних відмінностей та інших чинників. Важливо пам’ятати про те, що перед лазерною епіляцією необхідно дотримуватися правил незалежно від того, перша це процедура чи остання. Після закінчення курсу волосся поменшає на 90%, а те, що залишилося, буде тонким, світлим і непомітним. Такий ефект зберігається від 6 місяців до року!

Як підготуватися до епіляції зони бікіні

Видалення волосся в інтимній зоні не відрізняється від проведення процедури на інших частинах тіла, тому вам буде достатньо дотримуватися стандартних рекомендацій. Додаткова умова виникає тільки в тому разі, якщо у вас коли-небудь був генітальний герпес. У такій ситуації підготовка до епіляції бікіні має передбачати курс профілактичного прийому противірусних препаратів. Для цього необхідно порадитися з лікарем і приймати призначений лікарський засіб не менше ніж протягом тижня до видалення волосся лазером.

Епіляція верхньої губи

Епіляція верхньої губи

Щоб підготуватися до лазерної епіляції на обличчі, у більшості випадків достатньо дотримуватися стандартних рекомендацій. Виняток буває в тих випадках, коли ви є носієм герпесу, що періодично з’являється на губах. У такій ситуації необхідно попередньо відвідати лікаря, щоб він призначив прийом противірусних препаратів. Лікування необхідно почати за тиждень до процедури і продовжувати прийом ліків протягом 7 днів після видалення волосся.

Жінки наносять велику кількість косметики саме на обличчя, тому іноді буває важко утриматися від її використання. Однак лазерна епіляція верхньої губи можлива тільки в тому разі, якщо ви дотримувалися правил про відмову від застосування косметичних засобів на оброблюваній зоні.

Стандартні поради щодо підготовки до процедури

У деяких людей шкіра чутливіша, ніж в інших, через що лазер може спричинити дискомфорт навіть за дотримання всіх правил. У такому разі рекомендується відвідувати процедури в холодну пору року, а не в спеку.

Також перед процедурою важливо провести такі підготовчі заходи:

  • проконсультуватися з фахівцем — існує певний перелік захворювань, за яких лазерна епіляція протипоказана, тому перед процедурою рекомендується порадитися з майстром;
  • очистити шкіру — безпосередньо перед відвідуванням фахівця необхідно прийняти душ, щоб оброблювана ділянка шкіри була чистою і без косметики;
  • поголити волосся — за день до обробки лазером необхідно поголити волосся станком, щоб під час процедури волосся не заважало впливу на фолікули.

Під час першого відвідування ви отримаєте приємну знижку — вартість лазерної епіляції будь-якої кількості зон буде знижена на 50%! Для постійних клієнтів також передбачені різні бонуси та акції. Віддаючи перевагу нашим послугам, ви надовго забудете про ріст небажаного волосся. Щоб підтримувати шкіру гладенькою після курсу епіляції, досить проводити підтримувальні процедури всього 1-2 рази на рік!

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися