Що краще: шугаринг чи лазерна епіляція

#
Зміст

У сучасному світі ключовим атрибутом привабливого зовнішнього вигляду для жінок є доглянуте тіло та здорова шкіра. Кожна мріє про те, щоб шкіра завжди була гладенькою. І не було необхідності в щоденному голінні, яке часто супроводжується подразненням, порізами і врослими волосками. Серед безлічі способів видалення волосся найпопулярнішими є два — лазерна епіляція та шугаринг.  У цій статті ми розглянемо, що краще шугаринг чи лазерна епіляція? Адже обидва методи користуються популярністю серед інших.

Карамельна депіляція в боротьбі з волоссям

Шугаринг — техніка видалення волосся на тілі із застосуванням цукру і води. З цих продуктів готується спеціальна паста, яка згодом наноситься на необхідну ділянку шкіри, а потім видаляється разом із волоссям. Сама процедура болюча, неприємні відчуття з’являються під час зняття пасти.

Шугаринг має низку переваг:

  • підходить для будь-якого волосся;
  • має ефект пілінгу — під час видалення пасти зі шкіри разом із волосками видаляються ороговілі клітини епідермісу;
  • невисока вартість;
  • ефект зберігається до 4 тижнів.

Завдяки легкості проведення його можна робити в домашніх умовах. Але на відміну від лазерної епіляції шугаринг має свої недоліки:

  • болісність процедури;
  •  збільшується ризик появи врослого волосся і фолікуліту;
  • травматичність шкірних покривів у разі неволодіння технікою;
  • процедуру необхідно повторювати кожні 3-4 тижні, водночас постійно відрощуючи волосся до потрібної довжини;
  • можливий розвиток алергічної реакції на компоненти складу пасти.

Для проведення цукрової епіляції необхідно відрощувати волосся до 4-5 мм, інакше паста не зможе захопити його, і ефект буде нульовий.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Перш ніж визначитися, що ефективніше шугаринг або лазерна епіляція, поговоримо про особливості методики лазерного впливу.

Карамельна депіляція в боротьбі з волоссям

Гладкість без жертв: у чому суть лазерної епіляції

Епіляція лазером — метод, що передбачає застосування висококонцентрованого потоку світла, який впливає на меланін (пігмент, що виробляється клітинами шкіри). Лазер спрямовується на волосяний фолікул і, перетворюючись на теплову енергію, нагріває його, призводячи до його руйнування. Процес знищення волосків може спричиняти невелике короткочасне почервоніння, що є нормальною реакцією на процедуру.

Які плюси та мінуси видалення волосся за допомогою діодного апарату

Серед плюсів можна відзначити:

  • Перевага лазерної епіляції над шугарингом полягає в значному уповільненні росту волосся. Після першого сеансу зникає близько 30% волосків, а після проходження повного курсу з 8-10 візитів — 90% повністю припинить свій ріст. Вам тільки залишиться приходити на підтримувальні сеанси всього 1-2 рази на рік для того, щоб доприбирати тонкі волоски, які ростуть поодиноко;
  • Епіляція на сучасному діодному апараті проходить безболісно, оскільки він оснащений системою охолодження, що знижує дискомфорт. Багато клієнтів описують її як цілком прийнятне відчуття, порівнянне з легким поколюванням шкіри;
  • Безпека й атравматичність — дотримуючись правильної підготовки та постпроцедурного догляду, виключені будь-які побічні реакції;
  • Можливість назавжди позбутися проблеми врослого волосся, чорних цяток і нескінченної щетинки та подразнень;
  • Не потрібно спеціально відрощувати волосся, як під час цукрової депіляції, і завжди почуватися впевнено;
  • Швидкість проведення сеансу. Наприклад, лазерна епіляція вусиків триває всього 10 хвилин, а великі зони обробляються близько 1 години;
  • Бонусом ви також отримуєте омолодження шкіри, оскільки світловий промінь запускає процес вироблення власного колагену. 

Шугаринг чи лазер — поговоримо про мінуси другого:

  • Ефективність залежить від структури волосся, кольору, гормонального статусу, а також дотримання правил підготовки. Чим темніші волоски — тим кращий результат ви отримаєте;
  • Витратність — тут складається двояка думка. З одного боку, шугаринг обійдеться дешевше, якщо проводити його періодично. Якщо ж ви хочете гладеньку шкіру на довгий термін, вам доведеться щомісяця відвідувати цю процедуру. Тоді як на лазер ви приходитимете дедалі рідше, збільшуючи інтервали між сеансами;
  • Існують певні правила підготовки та післяпроцедурного догляду, проте їх небагато і особливих обмежень ви не відчуєте. Наприклад, після лазерної епіляції заборонено робити шугаринг, можна користуватися тільки бритвою. Оскільки цей вид депіляції пошкоджує волосяні цибулини і доведеться починати курс спочатку.

Мішенню для лазерної енергії є меланін, тому непігментоване й пушкове волосся прибирати таким способом недоцільно.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Що вибрати

Вибір між шугарингом і лазерною епіляцією залежить від ваших індивідуальних уподобань, бюджету і цілей. Якщо вас турбує небажане волосся і ви шукаєте спосіб, який забезпечить довгострокові результати, то видалення лазером, можливо, підійде вам краще. Якщо вам ближче доступність за вартістю, а також ви не проти регулярних процедур, то шугаринг може бути вашим вибором. Також варто пам’ятати, що не можна поєднувати ці два методи і робити шугаринг під час лазерної епіляції — потрібно вибрати один. Важливо звернутися до професіонала, щоб процедури приносили тільки користь і радість від результатів.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися