Лазерна епіляція: що потрібно знати про протипоказання

#
Зміст

Сучасна косметологія пропонує різні способи боротьби з небажаним волоссям. Однак найбільшою популярністю користується лазерна епіляція ніг та інших зон. Це безпечна й ефективна процедура, яка дає змогу отримати ідеально гладеньку шкіру та насолоджуватися результатом довгий час. Однак, як і будь-яка інша косметологічна процедура, видалення волосся лазером має деякі протипоказання. Кому не можна робити лазерну епіляцію і чому важливо дотримуватися рекомендацій фахівця після сеансів — про це і піде мова в статті.

Лазерне видалення волосся — секрет ефективності

Висока ефективність методики пояснюється принципом впливу на зайві волоски. Спеціаліст використовує сучасне лазерне обладнання, яке генерує світловий потік. Його «мішенню» стає меланін (темний пігмент, що міститься у волоссі) і гемоглобін (міститься в судинах, що забезпечують фолікулам живлення). Волосся поглинає лазерний промінь і, нагріваючись під дією енергії світла, приводить тепло до волосяної цибулини. У результаті відбувається плавлення фолікула і запаювання судин. Через відсутність доступу крові до цибулини і неотримання необхідного живлення, відбувається поступове припинення росту волосся і його відмирання. Через кілька тижнів шкіра набуває ідеальної гладкості, а досягнутий ефект зберігається дуже довго.

Для повного видалення небажаного волосся необхідно пройти курс процедур, що в середньому складається з 8-10 сеансів з інтервалом 4-8 тижнів. Для збереження результату рекомендується робити підтримувальні процедури — 1-2 протягом року.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Лазерна епіляція належить до абсолютно безпечних процедур. Промінь проникає під шкіру на певну глибину і впливає цілеспрямовано на волосяні фолікули. Він не чинить жодного впливу на сусідні тканини й органи.

Однак варто взяти до відома, що свіжа засмага є протипоказанням до лазерної епіляції. Під впливом ультрафіолету шкіра активно виробляє меланін, що призведе до неправильного розподілу світлового потоку і може спричинити опік, пігментацію. Тому за 14 днів до запланованої процедури та після неї тіло варто захищати від сонця.

Лазерна епіляція: дещо про протипоказання

Лазерна епіляція: дещо про протипоказання

Незважаючи на те, що процедура абсолютно безпечна, існують деякі обмеження, за наявності яких слід відмовитися від її проведення.

Насамперед до протипоказань лазерної епіляції бікіні та інших зон належать:

  • Вагітність, годування грудьми. Це пов’язано з нестабільністю гормонального фону в цей період. Дисбаланс гормонів часто стає причиною неконтрольованого росту волосся. У результаті ця методика може бути неефективною.
  • Цукровий діабет. Це стосується хвороби в декомпенсованій стадії, коли тканини і нерви стають особливо чутливими до різних впливів. Тому під час обробки шкіри лазером люди можуть відчувати біль. Також, через підвищення чутливості, на ній можуть виникнути мікропошкодження, які будуть повільно гоїтися і можуть стати причиною інфікування організму. 

Також для видалення волосся лазером протипоказаннями є:

  • онкологічні захворювання;
  • захворювання, пов’язані з порушенням роботи серця (аритмія, ішемія та ін.);
  • варикозне розширення вен 3-ї стадії (декомпенсація) в зоні лазерного впливу;
  • герпетичні висипання в гострій стадії;
  • фоточутливість шкіри;
  • шрами, келоїдні рубці;
  • порушення згортання крові;
  • пушкове, сиве і світле волосся;
  • протезуючі конструкції з металу в зоні роботи лазерного обладнання (їх нагрівання може спровокувати опік шкіри).

Існують і тимчасові протипоказання, після усунення яких косметологічну процедуру можна виконувати. До них належать:

  • садна, гематоми і рани в зоні, де планується видалення волосся;
  • опіки, запалення та інші пошкодження шкіри.

Також, якщо було хірургічне втручання в зоні впливу, варто відкласти лазерну епіляцію після операції мінімум на 3 місяці.

У будь-якому разі перед процедурою обов’язково проводиться консультація. Спеціаліст проводить опитування клієнта, щоб з’ясувати, чи є якісь протипоказання для видалення волосся лазером. Незалежно від того, планується лазерна епіляція бікіні або іншої зони, майстер уважно оглядає ділянку тіла. За наявності родимок він зафарбовує їх косметичним білим олівцем, щоб невуси стали невидимими для лазерного променя.

Професіоналізм майстра і дотримання рекомендацій після процедури — гарантія відсутності ускладнень

Професіоналізм майстра і дотримання рекомендацій після процедури — гарантія відсутності ускладнень

Навіть якщо для виконання лазерної епіляції ніг протипоказань немає, після сеансу можуть виникнути деякі ускладнення. Але це тільки в тому випадку, якщо косметологічну процедуру виконував некваліфікований фахівець або клієнт нехтував порадами майстра. 

  • Опіки. Імовірність отримання опіків шкіри є при видаленні волосся лазером на засмаглому тілі. Це може статися і в разі, якщо майстер виставив неправильні параметри лазерного випромінювання, тобто не врахував індивідуальні особливості клієнта. Також варто взяти до відома, що протягом 2-х тижнів після обробки лазером шкірні покриви дуже чутливі до сонячного світла. Тому в цей час потрібно подбати про їхній захист.
  • Фолікуліт. Це запальний процес, що розвивається в волосяних цибулинах, які не загоїлися, внаслідок інфікування. Причиною такого ускладнення може стати відвідування сауни, басейну, відкритої водойми після процедури. Тому протягом 3-х днів після сеансу варто утриматися від подібних «заходів».

Після видалення волосся лазером можливе почервоніння в місці проведення, яке минає через кілька годин. Це нормальна реакція на лазерний вплив і залежить від чутливості шкіри. Щоб її заспокоїти і прискорити відновлення, потрібно кілька днів обробляти зону епіляції хлоргексидином, «Пантенолом».

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Дуже важливо, щоб косметологічні процедури виконували висококваліфіковані фахівці, які не тільки знають всі особливості методики, включно з нюансами роботи з обладнанням, а й здатні дати професійну консультацію. Розповісти про саму процедуру, визначити наявність протипоказань (наприклад, у разі застуди майстер має відмовити в проведенні лазерної епіляції).

Важливим є використання професійного обладнання, такого як діодний лазер MBT Esthetician з технологією MIX 2023 року. Це високотехнологічний апарат з охолодженням наконечника до -20 °C, який ефективно видаляє волоски на різних ділянках тіла без дискомфорту для клієнта.

На першому місці під час проведення лазерної епіляції перебуває безпека. Обов’язковий етап кожної процедури — обробка інструментів і поверхонь антисептичними засобами. Щоб уникнути інфікування клієнтів майстер використовує одноразові витратні матеріали. А перед лазерною епіляцією він проводить консультацію, під час якої попереджає клієнта про можливі наслідки в разі ігнорування рекомендацій щодо догляду за шкірою після процедури.

Знаючи про протипоказання до проведення лазерної епіляції та причини можливої появи ускладнень, залишається тільки дослухатися до порад фахівців, щоб не витрачати час на розв’язання проблем, що виникли, а насолоджуватися ідеально гладенькою шкірою!

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися