Епіляція чи депіляція

#
Зміст

Гладенька шкіра без волосся має гарний вигляд і надає відчуття впевненості в будь-якій ситуації. Тому косметологічні процедури з видалення волосся стають дедалі популярнішими. Причому не тільки серед жінок, а й чоловіків, які приділяють своїй зовнішності не менше уваги. Сьогодні існують різні способи боротьби із зайвими волосками і далеко не всі знають про їхні особливості. Тому закономірно виникає питання, що краще робити – епіляцію чи депіляцію? Чим вони відрізняються і який ефект очікувати від процедур? Саме про це і піде мова в статті. 

Депіляція – ефективна методика тимчасового видалення волосся

На відміну від епіляції, під час депілювання видаляються лише стрижні волосся. Процедура не передбачає впливу на волосяні цибулини, в яких безпосередньо знаходяться корені волосся. Залишаючись неушкодженими, фолікули продовжують забезпечувати їх необхідним живленням, тому з часом вони відростають знову. У цьому і є основна різниця між епіляцією та депіляцією.

Методика тимчасового видалення волосся – це не тільки салонна процедура. За бажанням її можна виконувати самостійно в домашніх умовах. У цьому разі використовують бритву, крем-депілятор, воскові смужки, електроепілятор. Серед цих способів найбільш тривалу дію забезпечує електричний епілятор і воскові смужки. Вони дають змогу зберегти шкіру гладенькою та ніжною протягом кількох тижнів. 

Варто взяти до відома, що механічне видалення зайвої рослинності може призвести до вростання волосся. Це досить неприємне явище, яке не тільки спричиняє дискомфорт, а й може стати причиною інфікування шкіри.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

У косметологічних салонах найчастіше виконують кілька видів депіляції:

  • Шугаринг. Сучасний спосіб видалення волосся на різних ділянках тіла за допомогою цукру (спеціальної карамельної пасти).
  • Воскова депіляція. Процедура передбачає використання розігрітого натурального воску.

Ефект після таких методик зберігається досить довго – до 3-х тижнів. Однак, поряд із результативністю, ці процедури супроводжуються досить сильними больовими відчуттями.

Вивчаючи питання, в чому відмінність епіляції від депіляції, виділимо переваги останнього способу боротьби з небажаною рослинністю на тілі:

  • невисока вартість, доступність матеріалів;
  • можливість самостійного виконання вдома;
  • максимально проста і швидка методика, особливо, якщо використовується крем або бритва.

Однак у депіляції є й недоліки:

  • Короткочасний результат. У разі видалення волосся бритвою ефект зберігається близько 3-х днів, цукрова паста і віск дають змогу отримати гладеньку шкіру на термін не більше 3-х тижнів.
  • Болісність. Такий метод спричиняє дискомфорт через біль, це характерно для видалення воском, пастою або епілятором.
  • Ризик виникнення косметичних проблем. Оскільки волосся видаляється без кореня, то велика ймовірність його вростання. Під час використання крему або станка для гоління шкіра часто подразнюється, а нанесення гарячого воску може спровокувати опік.

Незважаючи на мінуси, депіляція продовжує користуватися популярністю. Оскільки вона залишається одним із найдоступніших і найшвидших способів боротьби з небажаним волоссям.

Епіляція – ідеально гладенька шкіра без волосся надовго

Епіляція – ідеально гладенька шкіра без волосся надовго

Косметологічна процедура забезпечує повне видалення зайвого волосся завдяки руйнуванню волосяних цибулин – волосся випадає і припиняє рости.

Насамперед різниця між депіляцією та епіляцією полягає в тривалості ефекту. В останньому випадку досягнутий результат може зберігатися до 10 років (багато що залежить від особливостей гормональної системи людини). Під час епіляції майстер використовує лазерний апарат, тому процедури проводяться тільки в косметологічному центрі. Тобто ця методика не передбачена для виконання в домашніх умовах.

Щоб отримати якісний і довготривалий результат, необхідно пройти повний курс процедур (кількість сеансів для кожного клієнта визначається індивідуально). Але отриманий ефект у вигляді ідеально гладенької шкіри виправдає всі очікування.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Найпопулярніші види епіляції:

  • Лазерна епіляція. На відміну від депіляції, лазерна епіляція бікіні у жінок (та інших зон) виконується за допомогою спеціального обладнання, яке генерує світловий потік. Лазерний промінь вибірково впливає на мішені – меланін (пігмент, що міститься у волосині) і гемоглобін (міститься в судинах, що живлять волосяні цибулини). Поглинаючи теплову енергію, вони нагріваються, що призводить до руйнування фолікула. У результаті волосяний корінь відмирає, а сам волосок випадає і більше не росте. Лазерна епіляція показує найвищі результати на темному волоссі – сиве і світле може просто не поглинути світловий промінь. На відміну від депіляції з використанням цукрової пасти і воску, лазерна епіляція не спричиняє болю. Під час процедури відчувається лише приємне тепло і легке поколювання. Ціна лазерної епіляції вища, але, якщо порівняти її з вартістю регулярних процедур депіляції, то перевага очевидна.
  • Електроепіляція. Методика передбачає видалення небажаного волосся за допомогою електричного розряду, який подається до фолікула через тонку голку. Косметологічні процедури такого типу дають високий результат і допомагають позбутися волосся на термін 6-12 місяців. Однак електроепіляція – це досить тривала процедура, під час якої травмується шкіра і клієнт відчуває біль.
  • Елос-епіляція. Техніка ґрунтується на спільному застосуванні електроенергії та світлового випромінювання. Вона чимось нагадує лазерну епіляцію, але, на відміну від останньої, зачіпає глибші шари шкіри і тимчасово руйнує волосяну цибулину. До недоліків епіляції такого типу можна віднести більш високу ціну. Також необхідно періодично робити коригувальні процедури, оскільки результат зберігається не надто довго. 

Кожен вид епіляції має переваги та недоліки. Однак найбільш популярним все ж залишається видалення волосся лазером.

Депіляція чи епіляція: класика чи сучасна методика

Дізнавшись, у чому відмінність епіляції від депіляції, ви зможете легко визначитися з вибором. Якщо метою є позбутися волосся саме зараз і ви готові до того, що воно досить швидко з’явиться знову – підійде депіляція. Якщо час є і ви хочете назавжди позбутися небажаної рослинності – безпечна і надійна лазерна епіляція стане ідеальним рішенням.

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися