Чому лазерна епіляція не допомагає

#
Зміст

Лазерна епіляція стала справжнім порятунком для людей, які втомилися від постійного гоління та болісної депіляції, проте іноді трапляється так, що епіляція не приносить бажаного результату. Перша реакція на таку ситуацію — звинуватити майстра або салон краси в неякісних послугах. Робота фахівця може бути причиною незадовільного результату, але не завжди. Професійна лазерна епіляція волосся не здатна зробити шкіру гладенькою тільки в деяких ситуаціях. Розглянемо докладніше причини низької ефективності лазера під час видалення волосся.

Неправильний інтервал між процедурами

Лазерну епіляцію проводять за 8-10 сеансів з інтервалом від 4 до 8 тижнів. Спочатку перерва між процедурами невелика через активний ріст волосся. Поступово інтервал збільшується залежно від швидкості появи нових волосків. У разі недотримання інтервалів, встановлених фахівцем, небажане волосся відновить свій ріст і потрібно буде починати курс спочатку.

Клієнти часто запитують — чи можна пропускати лазерну епіляцію, якщо волосся росте повільніше. Інтервали можна зменшувати або збільшувати залежно від індивідуальних особливостей клієнта, але це необхідно обговорювати з майстром, щоб зберегти ефект процедури й уникнути сумнівів в ефективності лазера.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Колір волосся

Діодний лазерний апарат впливає на меланін — пігмент всередині волосяних цибулин. Його руйнування допомагає досягти ефекту гладенької шкіри — процедура видаляє до 90% волосся, а те, що залишилося, стає непомітним. За наявності світлого і сивого волосся лазерна епіляція не допомагає, адже в таких волосках відсутній пігмент.

Проблемний гормональний фон

Активізація росту волосся на тілі — один із симптомів порушення гормонального фону. За відсутності корекції цього стану, волоски поступово стають темнішими і жорсткішими. У разі гормональних порушень лазерна епіляція проводиться тільки після терапії, проведеної лікарем-ендокринологом.

Гормональні зміни не завжди спричинені порушеннями в організмі людини. Під час вагітності та годування груддю гормональний фон також змінюється, тому лазерна епіляція в цей період не може гарантувати ефективний результат.

Анастасія Макаренко “Майстер лазерної эпіляції”

Очікування швидкого результату

Після першої процедури лазерної епіляції рано чекати гладенької шкіри. Ефект стане помітним після 2-3 процедури, а до 8-9 сеансу шкіра вже буде гладенькою. Важливо дотримуватися графіка процедур, призначеного майстром, адже, якщо пропустити лазерну епіляцію — волосся буде активно рости і з ним буде складніше боротися до наступного сеансу.

Недотримання правил з підготовки до епіляції

Недотримання правил з підготовки до епіляції

Якщо за відсутності порушень в організмі і пропусків у графіку сеансів все одно немає ефекту від лазерної епіляції, причина може полягати в підготовці до процедури. Ефект епіляції буде гіршим у таких ситуаціях:

  • на шкірі є щетина або волоски взагалі довгі (шкіра має бути гладенькою);
  • менш ніж за 4 тижні було проведено депіляцію (висмикування коренів знижує ефективність епіляції).

За два тижні до процедури необхідно припинити засмагу і приймання ліків тетрациклінової та фторхінолонової груп. Якщо умов не дотримано, майстер відмовить в епіляції — причина в занадто високому ризику отримання опіків.

Використання застарілого лазера

Сучасний діодний лазер MBT Esthetician з технологією MIX 2023 року випуску має достатню довжину хвилі, щоб проникнути у волосяні цибулини волосків навіть на темному фототипі шкіри. Головне, щоб волосся було темнішим. Тому лазерна епіляція рук, ніг та інших частин тіла на такому апараті робить шкіру гладенькою щонайменше на 6 місяців. Більш ранні моделі не мають достатньої хвилі, тому вони здатні впливати тільки на темне і жорстке волосся.

Досвід майстра

Спеціаліст повинен вміти підбирати кількість сеансів для клієнта, правильно регулювати лазер згідно з індивідуальними особливостями шкіри і враховувати в роботі товщину і колір небажаного волосся. Майстер також повинен мати достатньо досвіду, щоб знати, коли можна дозволити пропуск процедури лазерної епіляції, і коли краще скоротити інтервал між сеансами.

Неправильні очікування

Через неправильне уявлення про процедуру клієнти думають, що шкіра стане гладенькою після першого сеансу. Тому, коли крім випадіння волосся одночасно починається його активний ріст, у них виникає питання — чому лазерна епіляція не допомагає. Причина в тому, що лазер впливає саме на ті волоски, які перебувають в активній фазі росту. Після першої процедури частина волосся випадає, і починає рости активніше «спляче» волосся. Максимальний ефект процедури у вигляді гладенької шкіри стає помітним до кінця курсу епіляції.

Лазерна епіляція — це ефективна процедура, проте тільки за умови правильної підготовки та відсутності протипоказань. Майстри обов’язково розкажуть усі правила та допоможуть підготуватися до процедури. Видалення волосся лазером дає змогу забути про бритву та воскову депіляцію — достатньо просто пройти курс безболісних сеансів, і можна насолоджуватися гладенькою шкірою!

Контакти
#
Телефон
#
Графік роботи
10:00 - 21:00 (без вихідних)
#
Адреса
м. Київ, вул. Регенераторна 4, корпус 12, під'їзд 1, офіс 1
ЖК Комфорт Таун
Прокласти маршрут
Записатися